A1 Foamborden bedrukken

A1 Foamborden bedrukken op 5 mm of 10 mm reclamebord
59.95
(incl. BTW)
foambord standaard aan achterzijde

.

A1 foamborden printen en bedrukken in fullcolorA1 Foamborden bedrukken

Bestel bedrukte foamborden op A1 formaat (59,4 x 84 cm) met eenzijdige print.

De A1 foamborden worden gemaakt van 5 mm of 10 mm dik lichtgewicht schuimplaat. Dit is licht plaatmateriaal dat eenvoudig neergezet of opgehangen kan worden voor allerlei doeleinden zoals presentaties, bewegwijzering of als mobiele display. Optioneel kan er bij de A1 bedrukte foamborden een staander worden toegevoegd aan de achterzijde zodat deze eenvoudig neergezet kan worden. De hoge kwaliteit print in combinatie met het strakke foambord materiaal zorgt voor een indrukwekkende weergave van het paneel.

De bedrukking bestaat uit een eenzijdige print in fullcolor. De bedrukking kan volledig aflopend zijn (rondom randloos) en wordt met een geavanceerd printsysteem op zeer hoge kwaliteit aangebracht. U wordt dus altijd voorzien van een paneel met haarscherpe print waarop de kleurweergave optimaal is. 

A1 foamborden zijn altijd snel klaar en kunnen op elk adres worden afgeleverd! Nieuwsgierig naar de kwaliteit? Kom langs voor een demonstratie!


Je ontwerp voor A1 foamborden bedrukken als PDF, JPG of TIF bestandVoor het A1 foamborden bedrukken kunt u een ontwerp aanleveren als PDF, JPG of TIF op formaat 59,4 x 84 cm. Aangeraden wordt om een resolutie van 150dpi te gebruiken. Het aanbrengen van afloopmarges is niet verplicht, er wordt in alle gevallen gezorgd voor een randloze afwerking en een afdruk op hoge kwaliteit. Het bestand dat u aanlevert wordt altijd gecontroleerd.

 

De voordelen van A1 Foamborden bedrukken:

  • Super lichtgewicht, onbuigzaam en goed handelbaar
  • UV-bestendig en gemaakt voor langdurig gebruik
  • Geschikt voor een hoge kwaliteit afdruk met optimale scherpte
  • Recyclebaar
  • Geschikt voor buitentoepassingen zoals reclamepanelen, reclameobjecten en hangborden

 

A1 lichtgewicht schuimplaat foamborden A1 Foamborden printen 5 mm A1 foamborden bedrukken zijkant A1 foambord Groot aantal A1 foamborden bedrukken printen op A1 foambord
 

A1 Foamborden worden gemaakt van Smart X® geschuimde polystyreen plaat
Polystyreen (afgekort PS) is een kunststof van petrochemische oorsprong. Het is een superlichtgewicht plaat dat onbruigzaam is en een hoge druksterkte heeft. Dit geschuimde plaatmateriaal bestaat uit een luchtige kern met aan beide zijden een harde toplaag met UV-bestendige coating. Het materiaal bevat geen lijm of schadelijke stoffen en kan daardoor worden gerecycled. 

Door de samenstelling van dit schuimplaat materiaal zijn de A1 foamborden vochtbestendig en bruikbaar binnen een temperatuurbereik van -10° tot 70° C. A1 Foamborden worden op hoge kwaliteit bedrukt met een CMYK printsysteem. Omdat foamborden superlicht maar ook stijver zijn dan vergelijkbare kunststof schuimplaten is dit materiaal bijzonder geschikt voor reclamepanelen die opgehangen moeten worden of voor staande reclameobjecten die niet mogen doorbuigen. 


 


Een Foambord paneel kunt u ophalen haal uw A1 foamborden op bij pim print online drukkerij of laten bezorgen A1 foamborden thuis laten bezorgen


Vragen over A1 foamborden bedrukken? Neem contact op via 071-3316967
of mail info@pimprint.nl

drukwerk aanleverspecificatiesVoor alle items vragen wij u een PDF aan te leveren, u kunt deze uploaden bij elk item in de webwww. Een PDF is veilig, bevat alle nodige (kleur)gegevens en is het minst storingsgevoelig bij overname voor drukwerkuitvoer. U kunt een PDF aanmaken vanuit elk softwarepakket dat u gebruikt.


Weet u niet hoe u een PDF kunt maken? Bekijk hier een uitleg:
 

microsoft word omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit Word

powerpoint omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit PowerPoint

publisher omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit Publisher

indesign omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit InDesign

PSD photoshop omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit Photoshop

illustrator ai omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit Illustrator

overige bestanden omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit overige programma's

 

Snijtekens en afloopmarge
Voor elk document wordt aangeraden snijtekens en 3mm afloopmarge aan te brengen. Dit is niet verplicht, maar helpt bij het optimaal uitvoeren van uw opdracht. Indien u geen snijtekens of afloopmarge aanbrengt dan worden er automatisch kleine aanpassingen gedaan om toch het gewenste resultaat te bereiken. Hierbij een simpele illustratie ter verduidelijking:

3mm afloopmarge voor drukwerk, paskruizen en snijtekens

Kleuren, RGB, CMYK en Pantone
Bestanden kunnen zonder probleem in zowel RGB als CMYK en Pantone worden aangeleverd. PIM Print heeft 4 verschillende druktechnieken in huis waarbij automatisch de beste optie wordt gekozen afhankelijk van het document dat wordt aangeleverd en het nodige produkt. Fullcolor afdrukken worden gemaakt met een hybride afdruksysteem met een breed kleurbereik dat een stuk verder gaat dan het traditionele CMYK drukken. Ook Pantone kleuren kunnen hier zonder problemen in worden verwerkt. Wilt u aanleveren volgens kleurstandaarden? Gebruik dan ISO Coated v2.

Uw document door PIM Print laten omzetten
Heeft u niet de middelen om een bruikbaar document aan te leveren, of om deze naar het juiste format om te zetten? Het technische team van PIM Print bekijkt graag de mogelijkheden om u te helpen of vooraf een controle uit te voeren. Neem contact op via 071-3316967 of info@pimprint.nl

Waarom geen Illustrator, PSD, EPS of InDesign bestanden?
Het wordt afgeraden om "open" bestanden aan te leveren omdat hierbij allerlei problemen kunnen ontstaan die worden veroorzaakt door versieverschillen, zoals ontbrekende fonts, ontbrekende links, afvlakkingsproblemen, missende filters of verschil in kleuropbouw. Al deze factoren spelen een belangrijke rol in de juiste uitvoer van uw document en uiteraard is het de bedoeling dat het resultaat optimaal is. Daarom wordt aangeraden een universeel document in de vorm van een PDF aan te leveren, hierin zijn alle benodigde gegevens automatisch opgenomen.

Waarom geen Word en Powerpoint bestanden?
Office programma's hebben helaas de eigenschap om te verspringen, dit komt o.a. doordat de layout bepaald wordt door de marge-en printerinstellingen van de betreffende computer en dit is bij elk systeem anders. Bovendien bieden Office programma's geen lettertypebeheer, waardoor het document er op verschillende computers steeds weer anders uitziet, ook bij gebruik van standaard lettertypes. Omdat het eindresultaat perfect moet zijn kunnen Office bestanden niet voor drukwerkuitvoer gebruikt worden. Bovenaan deze pagina vind u uitleg over hoe u document kunt om zetten naar PDF. Indien dit niet lukt dan bekijkt het technische team van PIM Print graag de mogelijkheden om u te helpen. Neem contact op via 071-3316967 of info@pimprint.nl

Controleer!
Let op! Voordat u een document aanlevert dient u deze altijd goed te controleren. U kunt voor de zekerheid altijd een gratis drukproef aanvragen om vooraf het afdrukresultaat goed te beoordelen.

 

 

Levertijd 1 - 2 dagen

PIM Print haalt alles uit de kast om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Ook dit produkt wordt milieubewust gefabriceerd: 

 

co2 neutrale produktie

Co2 neutrale produktie
Uitstoot bij het produceren van drukwerk kan anno 2012 tot een minimum worden beperkt. PIM Print hecht veel waarde aan milieuverantwoord produceren en inkopen. Dit heeft niet alleen betrekking op interne handelingen, ook van leveranciers wordt verwacht milieu aspecten serieus te nemen en maatregelen te nemen. 

 

co2 neutraal stroombesparing

Stroombesparing
Produktiemachines en electrische apparatuur binnen PIM Print zijn gekozen op basis van neutrale hitte- en stoffenuitstoot in combinatie met laag stroomverbruik. Daarom is elk apparaat voorzien van automatische (power-saving) geheel of gedeeltelijke uitschakeling bij inactiviteit. Bij zowel afdrukapparatuur als computersystemen is stroomverbruik op rustige momenten minimaal, evenals de servers waar continu controle op is. Orders worden in combinatieruns gedrukt, dit betekent dat onnodig stroomverbruik wordt voorkomen.

 

co2 neutraal papier recycling

Recycling
PIM Print maakt gebruik van een gedetailleerd papierrecyclingprogramma. Papierafval tot elke snipper wordt zorgvuldig opgevangen en in recyclingscircuit gebracht. Papier wordt optimaal gevuld zodat afgesneden resten zo klein mogelijk zijn. Mochten er toch gotere afvalstroken zijn dan worden deze verzameld en opnieuw gebruikt bij afdruk van kleinere items. Een papierloze administratie zorgt o.a. voor efficiënte werkstroom en een sterke afname van onnodig papiergebruik. 

 

co2 neutrale produkten

Milieuverantwoorde materialen
Bij elke opdracht waar papier in voorkomt staat FSC papier centraal. FSC is een keurmerk voor milieuverantwoord gefabriceerd papier, waarvan de grondstoffen afkomstig zijn vanuit beheerde bossen. FSC papier is er in vele vormen, zoals dun papier voor office toepassingen maar ook voor zwaarder zakelijk drukwerk, kaarten en karton. Elk papieren item dat u vindt in de PIM Print webshop wordt gemaakt met FSC gecertificeerd papier.
Alle niet-papieren produkten (zoals displaystemen, stickers en banners) bevatten geen stoffen die schade kunnen veroorzaken aan het milieu en zijn volledig recyclebaar. 

 

co2 neutraal eco inkten

Eco inkten
PIM Print maakt gebruik van BCS BIO inkten. Deze inkten zijn gemaakt op basis van plantaardig bindmiddel en daardoor biologisch afbreekbaar. Inkt op plantaardige basis heeft de eigenschap om meer vocht op te nemen, wat voordelen biedt in de vorm van geurloos, chemieloos en alcoholvrij drukken. Daarnaast behoudt dit type inkt een zeer hoog pigment, wat in gemiddeld inktgebruik een afname van minstens 15% oplevert.

 

co2 neutraal carbon neutral verzenden via UPS

Co2 neutraal transport
Zendingen van PIM Print worden verstuurd via het UPS Carbon Neutral programma. Deze wijze van verzenden heeft dezelfde snelheid als een normale zending, echter wordt hierbij het klimaateffect gecompenseerd en daardoor Co2 neutraal genoemd. Voor een minimale toeslag per pakket draagt UPS op zeer grote schaal bij aan het onderhoud van bosgebieden over de hele wereld. Hierbij wordt voor alles gezorgd, van het berekenen van de uitstoot tot het aankopen en omzetten van emissierechten. Tevens wordt hiermee geïnvesteerd in efficiënter brandstofgebruik en zelfs reductie van geluid dat de vliegtuigen maken. Voor UPS Carbon Neutral worden wereldwijd samengewerkt met de grootste verificatie- en certificatieorganisaties om dit constant te valideren. Lees meer op https://www.sustainability.ups.com/