Vragen? Stel ze aan uw online drukkerij Op zoek naar een antwoord op uw vraag? Bekijk hier de meest gestelde vragen inclusief uitgebreid antwoord.

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op via tel. 071-3316967 of info@pimprint.nl

Bezorgen en afhalen

Verzendkosten voor elke bestelling binnen Nederland en België zijn 9,95 euro. Voor grote pakketten (zoals panelen met een hoogte van 2 meter) geldt een verzendtarief van 49,95 euro.

Indien u bij uw bestelling heeft gekozen voor versturen dan wordt uw order door DHL pakketservice afgeleverd tussen 08.00 en 18.00 uur. In dat geval heeft u per mail een melding ontvangen dat het is verstuurd.

Helaas is er geen exact tijdstip bekend waarop de levering zal plaatsvinden. Daarom wordt aangeraden altijd een afleveradres op te geven waar iemand aanwezig is, zodat u het pakket niet misloopt.

Als internetdrukkerij heeft PIM Print veel ervaring met het versturen via overnight-koeriersdiensten zoals DHL, welke op basis van 24-uurs levering een score heeft van 99.8%

Produkten bestellen

U kunt bestanden t/m 100Mb uploaden bij uw bestelling. Is uw bestand groter dan 100Mb? Dan kunt u deze niet uploaden in de webshop. Aangeraden wordt de grootte terug te brengen naar handelbaar formaat, bijvoorbeeld door te comprimeren als .ZIP

opslaan als ZIP bestand, comprimeren

Mocht u verder geen mogelijkheden hebben om het bestand te verkleinen dan kunt u deze ter controle "los" uploaden via www.wetransfer.com (richt deze aan info@pimprint.nl). Het ontvangen bestand zal gechecked worden en u ontvangt een mail retour met een geoptimaliseerde versie van het bestand welke u kunt gebruiken om de bestelling te plaatsen.

comprimeren als zipEen .ZIP bestand is een algemeen documentformat dat een of meerdere bestanden kan bevatten van elk willekeurig type. Dit kan bijvoorbeeld 1 foto zijn, maar ook 100 foto's. Alles data die in de .ZIP zijn opgenomen worden met digitale compressie ingesloten, wat als resultaat een zipfile geeft die qua Mb's een stuk kleiner is dan de bestanden die er in zitten. De ontvanger hoeft het zipfile alleen aan te klikken waarna de grote bestanden zich vanzelf uitpakken en direct bruikbaar zijn.

Een PDF is in de meeste gevallen direct bruikbaar voor afdruk. Aangezien vanuit elk programma over het algemeen eenvoudig een PDF kan worden gemaakt wordt aangeraden deze optie altijd eerst te kiezen.

Mochten er technische redenen zijn waardoor er geen PDF beschikbaar is en/of worden gemaakt dan kunt u proberen het in een van onderstaande formats aan te leveren:

 • EPS (Postscript)
 • AI (Illustrator)
 • PSD (Photoshop)
 • TIF (Bitmap afbeelding)
 • JPG (Bitmap afbeelding)
 • PNG (Bitmap afbeelding)
 • INDD (InDesign pakket)

Niet printklaar zijn documenten zoals:

 • PUB (Publisher)
 • XLS (Excel)
 • DOC (Word document)
 • PPT (Powerpoint)

Bestanden die niet printklaar zijn kunnen wel worden aangenomen als voorbeeld voor het maken van een bepaalde layout. Aangezien het maken van een ontwerp per order verschillend is zal hiervoor vooraf een aanbieding worden gedaan.

bestanden aanleveren als PDF, EPS

Ja, zodra uw bestelling is ontvangen wordt er altijd een check gedaan op het document dat u hiervoor aanlevert. Er wordt hierbij een beoordeling gedaan op de algemene kwaliteit en bruikbaarheid. Mochten er onduidelijkheden zijn of problemen met de kwaliteit dan wordt er contact met u opgenomen. Er wordt in dat geval bekeken of er correctie gedaan kan worden of dat er een vervangend document nodig is.

Mocht bij aanvang de kwaliteit in orde zijn dan wordt uw bestelling aanlsuitend in gang gezet en geproduceerd.

Bij het afdrukken worden kleurwaarden en objecten lineair overgenomen vanuit het document.

bestandscontrole voor drukwerk

Ook RGB kleuren kunnen worden afgedrukt. U hoeft een document niet om te zetten naar CMYK, tenzij hier een technische reden voor is.

Let op dat RGB kleuren een grotere kleurruimte hebben dan met de uiteindelijke afdruk maximaal haalbaar is. In de meeste gevallen is dit geen probleem, maar gebruikt u bijvoorbeeld fluor kleuren dan zijn deze op beeld erg fel en op de afdruk niet. Grafisch gezien zou dit dan het resultaat zijn:


RGB drukken, in CMYK of RGB printen of laten afdrukken  het kleurbereik van RGB en CMYK


Gebruikt u geen felle RGB kleuren? Dan zal er ook geen noemenswaardig verschil zijn. Om zeker te zijn van het resultaat kunt u geheel gratis een drukproef aanvragen. U bent dan 100% verzekerd van de juiste uitvoering.

PIM Print maakt gebruik van digitale afdruksystemen met een breed kleurbereik waarbij ook Pantone® kleuren binnen normale fullcolor produktie haalbaar zijn.

Een transparante sticker is een doorzichtig object en de weergave van de bedrukking is afhankelijk van de ondergrond waarop u het aanbrengt.

Om misverstanden uit de weg te gaan laten wij u hier een aantal voorbeelden zien van toepassing met een transparante sticker.

Het dekkende effect van een transparante sticker is te vergelijken met dat van een overheadsheet. Hoewel de volledige oppervlakte met een bepaalde kleur bedrukt is kan deze toch altijd doorzichtig blijven, vooral bij het aanbrengen op een gekleurde ondergrond. Let op dat transparante stickers goed tot zijn recht komen op een witte of lichte ondergrond. Zwarte tekst is de best dekkende opdruk. De kleur van de ondergrond is van invloed op de kleurweergave.

Let op dat u vooraf bepaald voor welke toepassing u de stickers gaat gebruiken. Wilt u hierover geadviseerd worden? Bel 071-3316967 of mail info@pimprint.nl

transparante stickers

Lopende bestellingen