drukwerk aanleverspecificatiesVoor alle items vragen wij een PDF aan te leveren, deze kan worden geupload bij elke order in de webshop. Een PDF is veilig, bevat alle nodige (kleur)gegevens en is het minst storingsgevoelig bij overname voor drukwerkuitvoer. Een PDF kan worden aangemaakt vanuit elk softwarepakket.


Bekijk hier een uitleg:
 

microsoft word omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit Word

powerpoint omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit PowerPoint

publisher omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit Publisher

indesign omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit InDesign

PSD photoshop omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit Photoshop

illustrator ai omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit Illustrator

overige bestanden omzetten naar PDFPDF aanmaken vanuit overige programma's

 

Snijtekens en afloopmarge
Voor elk document wordt aangeraden snijtekens en 3mm afloopmarge aan te brengen. Dit is niet verplicht, maar helpt bij het optimaal uitvoeren van uw opdracht. Indien u geen snijtekens of afloopmarge aanbrengt dan worden er automatisch kleine aanpassingen gedaan om toch het gewenste resultaat te bereiken. Hieronder een illustratie ter verduidelijking. Ondersteunt uw ontwerpprogramma geen snijtekens? Dan hoeft u deze ook niet toe te voegen.

3mm afloopmarge voor drukwerk, paskruizen en snijtekens

Kleuren, RGB, CMYK en Pantone
Bestanden kunnen in zowel RGB als CMYK en Pantone worden aangeleverd. Bij het afdrukken wordt automatisch de beste optie gebruikt, afhankelijk van de kleuren in het aangeleverde document. Fullcolor afdrukken worden gemaakt met een hybride afdruksysteem met een breed kleurbereik dat een stuk verder gaat dan het traditionele CMYK drukken. Gebruikelijke Pantone kleuren kunnen hier zonder problemen mee worden behaald. Wilt u aanleveren met CMYK kleurprofiel? Gebruik dan ISO Coated v2.

Uw document door PIM Print laten omzetten
Heeft u niet de middelen om een bruikbaar document aan te leveren, of om deze naar het juiste format om te zetten? Het technische team van PIM Print bekijkt graag de mogelijkheden om u te helpen of vooraf een controle uit te voeren. Neem contact op via +31 71 3316967 of info@pimprint.nl

Waarom geen Illustrator, PSD, EPS of InDesign bestanden?
Het wordt afgeraden om "open" bestanden aan te leveren omdat daarbij problemen ontstaan zoals versieverschillen, ontbrekende fonts, ontbrekende links, afvlakkingsproblemen, missende filters of vervormingen bij exporteren. Al deze factoren spelen een belangrijke rol in de juiste uitvoer van uw document en uiteraard is het de bedoeling dat het resultaat optimaal is. Daarom wordt aangeraden een PDF aan te leveren, hierin zijn alle benodigde gegevens automatisch opgenomen.

Waarom geen Word en Powerpoint bestanden?
Office programma's hebben helaas de eigenschap om per gebruiker te verschillen, dit komt o.a. doordat de layout bepaald wordt door de marge-en printerinstellingen op de betreffende lokatie. En dit is bij elk systeem anders. Bovendien bieden Office programma's geen lettertypebeheer, waardoor het document er op verschillende computers steeds weer anders uitziet, ook bij gebruik van standaard lettertypes. Omdat het eindresultaat perfect moet zijn bieden Office bestanden helaas geen betrouwbaarheid voor drukwerkuitvoer. Bovenaan deze pagina vind u uitleg over hoe u document kunt om zetten naar PDF. Indien dit niet lukt dan bekijkt het technische team van PIM Print graag de mogelijkheden om u te helpen. Neem contact op via +31 71 3316967 of info@pimprint.nl

Controleer!
Let op! Voordat u een document aanlevert dient u deze altijd goed te controleren. U kunt voor de zekerheid altijd een gratis drukproef aanvragen om het afdrukresultaat vooraf goed te beoordelen.