Een dure stansvorm laten maken? Er zijn betere mogelijkheden!

voorbeeld van stansvormenEen stansvorm is een sjabloon dat wordt gemaakt voor het uitsnijden van drukwerk in een specifieke vorm. Deze uitsnede ziet eruit als een harde plaat waarin deze vorm is opgenomen. Een stansvorm is als het ware een machineonderdeel dat kan worden bewaard bij het maken van bijvoorbeeld een herdruk. De drukker kan in dat geval snel starten en dezelfde speciale vorm opnieuw uitstansen. Toch is het maken van een stansvorm tegenwoordig niet meer gebruikelijk en zelfs vaak duurder dan een digitale afwerkingstechniek.
 

Met gebruik van digitale snijmachines is een stansvorm laten maken overbodig en zelfs goedkoper!


Een stansvorm laten maken voor een kaart? Onze digitale snijmachines zijn niet gebonden aan vaste vormen of contouren en zijn daarom beter inzetbaar dan een ouderwetse stansvorm. Bovendien kan een digitaal snijapparaat direct starten en is digitale snijproduktie sneller dan het laten maken van een stansvorm. 

Geen beperkingen meer
Onze moderne snijmethoden worden toegepast op zowel grote als kleine formaten. Het kan dus gaan om een kaart of wikkel en je bent niet gebonden aan vaste vormen zoals rond, vierkant of ovaal. Maar alles is mogelijk. Ook een verpakking of een groot kartonnen paneel kan worden uitgestansd in elke denkbare vorm. Je bent als klant vrij om elk contour aan te leveren.
 

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor digitaal stansen!

Prijs voor een stansvorm aanvragen

 

stansvorm laten maken