Honingraatkarton bedrukkenPlaten honingraatkarton bedrukken is voor ons dagelijks werk. Maar ook honingraat karton afwerken, snijden en op maat leveren is onze specialiteit!


Honingraatkarton is veelzijdig materiaal
Met behulp van onze Arizona vlakbedprinter is honingraatkarton bedrukken snel en betaalbaar. Bovendien maken wij gebruik van de meest stabiele soort honingraat karton waarmee een recht oppervlak gegarandeerd is en geen rafelige randen ontstaan. Omdat honingraatkarton in principe alleen bestaat uit kartonnen grondstoffen is het zeer geschikt als ecologisch (milieuvriendelijk) produkt dat in zijn geheel recyclebaar is.

Honingraatkarton is een veelgebruikt bordmateriaal dat bestaat uit harde buitenzijden en luchtig kraftkarton aan de binnenzijde. Door de harde buitenlaag en de honingraat structuur aan de binnenzijde is honingraatkarton zeer sterk en is daarom veelgebruikt voor toepassingen zoals geprinte borden, panelen en decoratiedoeleinden. Vanwege de sterke structuur en buitenmantel heeft honingraatkarton een hoog snijbaarheidsgehalte. Het is letterlijk in elke denkbare vorm te snijden en dus leent het zich als ideale grondstof voor het maken van complete constructies. Ook wij zijn gespecialiseerd in het maken van dergelijke honingraatkarton constructies en helpen onze klanten bij het tekenen, berekenen en uittesten van honingraat karton projecten, veelal compleet bedrukt.
 

bedrukt honingraat karton zijkant van honingraatkarton Passende constructie van honingraatkarton plaatmateriaal


Een sterke eigenschap van honingraatkarton is de mate van onbuigzaamheid. Het is zelfs onbuigzaam op een dikte van 7 mm. Voor de meeste toepassingen wordt een dikte van 10 mm gebruikt maar beschikbare diktes zijn ook 7 mm, 16 mm, en 32 mm.  

Honingraatkarton bedrukken wordt gedaan met een fullcolor printsysteem waarbij op hoge resolutie razendsnel wordt bedrukt. Honingraatkarton bedrukken kan zelfs aflopend (tot over de rand) maar wordt gebruikelijk op groter formaat nagesneden met een Zünd snijmachine. Hierbij kan tot elk contour worden gesneden en zijn er qua vormen geen beperkingen. Vanwege de zeer vlakke eigenschappen en lichte massa gaat honingraatkarton bedrukken snel en dat is te merken aan de prijs. Honingraat karton is namelijk in vergelijking tot kunststoffen veel makkelijker te verwerken en daardoor goedkoper.
 

Ongefineerd honingraatkarton Wit gefineerd honingraatkarton honingraatkarton met gekleurde kanten

Honingraatkarton heeft een open/luchtige structuur en is daarom aan de zijkanten af te werken met kantenband (fineer), passend bij elk project en verkrijgbaar in diverse kleuren. Een honingraat karton paneel met afgewerkte kanten geeft een luxe effect en maakt elk paneel hoogwaardig.

Nieuwsgierig naar de kwaliteit van honingraatkarton bedrukken? Kom langs voor een demonstratie of vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze medewerkers staan u graag tewoord over de mogelijkheden rondom dit mooie produkt!

Vraag een offerte aan voor honingraatkarton bedrukken

honingraatkarton bedrukken op de Arizona printer