Interieurfolie

Plakfolie t.b.v. interieurfolie met houtstructuur of een kleur

Professionele plakfolie met textuur. Verkrijgbaar op rol! Bruikbaar voor je gehele interieur of decoratiedoeleinden.

Gebruik zelfklevende interieurfolie op gladde ondergronden, tegelmuren, stalen- of aluminium delen, laminaten, plastic platen of gelakte oppervlakten.

Interieurfolie is verkrijgbaar in meer dan 30 kleuren en structuren!

berken plakfolie beuken plakfolie donkerbruine plakfolie grijze interieurfolie Houten plakfolie voor aanbrengen op interieur vuren houten plakfolie

Plakfolie prijs nodig? Vraag hier je offerte aan voor onze interieurfolie
Interieurfolie wordt op aanvraag geprint, gesneden en gebruiksklaar op maat geleverd. Omdat elk project anders is denken we graag met je mee! Vraag hier je offerte aan.
 

Over onze interieurfolie
Interieurfolie hecht op vrijwel alle ondergronden, zowel hout als metaal. Zo kan het als plakfolie worden toegepast op multiplex panelen, gipswanden, kunststof wanden, gepleisterde muren, tegelmuren, stalen- of aluminium delen, PVC platen, geverfde muren, laminaten, plastic platen en limesteen oppervlakten. 

Schoonmaken en voorbereiden van het substraat
Voordat interieurfolie kan worden aangebracht is het belangrijk dat het oppervlak schoon en glad is zodat er zekerheid is op een hoge kwaliteit en lange duurzaamheid.

Interieurfolie heeft het mooiste resultaat (en hecht het beste) als de ondergrond volledig glad is. Dit type plakfolie heeft het mooiste resultaat op een ondergrond dat gladgeschuurd is en met primer behandeld is. Mocht de ondergrond oneffenheden bevatten dan wordt aangeraden vooraf elk voelbaar plekje te schuren met schuurpapier. Voor het opvullen van gaatjes dient hard vulmiddel te worden gebruikt. Als het gehele oppervlak voorzien is van vulmiddel of primer dan wordt aangeraden het oppervlak eerst 2 tot 3 keer te schuren, ook als het gaat om een metalen ondergrond (zoals staal of aluminium) dient deze vooraf grondig te worden gladgeschuurd en te zijn voorzien van primer. Let op dat bij het gebruik van primer de ruimte goed geventileerd wordt.

Het is belangrijk dat interieurfolie in een schone stofvrije ruimte wordt aangebracht (kleine deeltjes stof/vuil kunnen statisch tussen het materiaal gaan ophopen en bobbeltjes vertonen). Voorkom beschadigingen door het interieurfolie met een zachte doek aan te drukken. 

Breng de plakfolie aan bij een temperatuur tussen 15 en 25 ºC graden. Als de temperatuur lager dan 10 ºC is zal de interieurfolie moeilijker hechten, in dat geval kan het plaatselijk worden verwarmd met bijvoorbeeld een haardroger en hard worden aangedrukt.

Interieurfolie bewaren
Interieurfolie heeft een bewaartijd (shelf life) van max. 1 jaar. Bewaar interieurfolie altijd staand in de verpakking, opgerold in een droge donkere ruimte zodat de kleefwerking behouden blijft en het materiaal niet onder druk staat.
 

voorbeeld van onze plakfolie in diverse interieur

Meer informatie nodig over het gebruik van interieurfolie? Neem contact op! >